thierryesther.reismee.nl

Day 1: We are in San Francisco!

Travel day. Eindelijk, na al die maanden, staan we dan op Schiphol. Waar we met KLM naar San Francisco zullen vliegen. Ruim op tijd aanwezig (better safe than sorry, right?) gaan we enorm snel door alle controles en is het wachten wachten wachten op boarding. Een uurtje extra zelfs, want het vliegtuig kampt met technische probleempjes op het toilet. En we hebben geen zin in een stinky flight uiteraard...

10:50u stijgen we op en de vlucht van 10,5 uur vliegt letterlijk voorbij. Het entertainment is prima (Dirty Grandpa, geniale film!) en we gooien er een wijntje in om in de vakantiesfeer te komen.

San Francisco bereiken we rond 12:00u local time. En eigenlijk sta je dan al snel bij de car rentals om je auto op te halen. En daar begint het. Want waar Esther dacht een Toyota Corolla gereserveerd te hebben, groot genoeg voor 2 grote en 2 kleine tassen, staat daar in het schema dat die auto maar 1 grote tas kwijt kan. En of we hebben ons echt vergist, of Alamo is goed in zn verkooppraatjes.... Maar we zijn nu nog ietsje armer, maar wel een grote Jeep rijker. Waar overigens Thierry behoorlijk content mee is ;-)

We rijden naar het gevaarlijke Oakland, net buiten San Francisco, over de brug. Een police officer op de airport gaf aan dat Oakland niet de beste wijk blijkt en dat we beter niet 's avonds over straat kunnen lopen daar. Hoppa, we hebben weer een topkeuze gemaakt met onze airbnb haha.

Even opfrissen in het huis, waar overigens niemand is en we zelf met een sleutel, hangend aan de poort, binnen konden komen. Auto parkeren we bij een Bart's treinstation (met behoorlijk wat zwervers, hangjeugd met wietlucht en schreeuwende bedelaars) en we gaan richting Franco om rond te kijken bij Fisherman's wharf en de zeeleeuwen. We gaan lopend die kant op en lopen dwars door Chinatown heen. Wat een drukte en chaos, we moeten echt nog even goed orienteren hier blijkbaar. Maar aangekomen bij de zeeleeuwen op Pier 39, is het 't waard. Wat geweldig om die beesten te zien in zo'n grote stad. Niet in gevangenschap, maar gewoon zo ontstaan door omstandigheden een eeuw terug...

We eten wat bij een totally overrated en toeristische pizzaria en gaan weer lopend via financial district terug naar de trein.

Bij thuiskomst is het ondertussen 09:00 PM als we gaan slapen. In Nederland is het dan 06:00 uur... Day 1 is a fact.

Reacties

Reacties

Sylvia

Goodmorning Amerika
Haha die Thierry kan overal slapen als een ????, maar was natuurlijk een enerverende 1E dag.
En ehhhhhhhhhhh Esther jij mag toch hopelijk ook in die jeep rijden????
Wel ff een fotootje, er zullen er nog vele volgen, kijk er nu al naar uit! ????

Han

Heerlijk ???? om vast te stellen, dat als ik hier samen met jullie moeder / schoonmoeder op de bank ???? zit, en na een druk dagje fijn geniet van Panasonic breedbeeldformaat TV ????, jullie aan de andere kant van de wereld ???? volop genieten van jullie 2e dag van jullie geweldige avontuur. Kijk reikhalzend uit naar het tweede deel van jullie reisverhalen... Voelen ons helemaal thuis ????....

Jacqueline

Leuk verhaal en ben benieuwd naar het vervolg. Fijn dat de reis letterlijk is omgevlogen. Boek al ui Thierry? Groetjes uit Boppard (wij zijn er ook even 5 daagjes tussenuit). Geen bier hier maar wel lekkere Rijn-wijntjes.

Carolien

Klinkt nu al leuk!! Genieten!!

Veronique

Wauw!!! Zo leuk om te lezen tijdens een saaie nachtdienst hihi! Kijk nu al uit naar jullie volgende verhaaltje! Kan hetniet vaak genoeg zeggen maar: ENJOY!!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!